Camp de blat

DOSSIER

dilluns, 28 de febrer del 2011

Morfologia del blat comú



El blat és un tipus de cereal, un dels tres grans més àmpliament produïts globalment, al costat del blat de moro i l'arròs, i el més àmpliament consumit per l'home de la civilització occidental des de l'antiguitat; a esta la base alimentaria dels pobles de l'orient proxim i Europa. El gra del blat és utilitzat per fer farina, farina integral, cervesa i una gran varietat de productes alimentaris.

Morfologia:

- L'arrel de la planta té moltes ramificacions i facilita l'absorció d'aliments.

- La tija és una canya buida amb 6 nusos que s'allarguen a la part superior, assolint entre 0.5 a 2 metres d'alçada.

- Les fulles tenen forma linear, com una llança-

-L'espiga està composta per unes tiges centrals d'entrenusos curts, el germen sobresurt en un d'ells i en l'altre hi ha un floc de pèls fins. La resta del gra, anomenat endosperma, és un dipòsit d'aliments per a l'emprió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada