Camp de blat

DOSSIER

dimarts, 15 de març del 2011

Altres pans.


Pan de trigo: Un dels mes utilitzats en la acutualitat, s'obte apartir de farina de blat, que gracies al gluten surt un pa mes sabros.


Pan Centeno: És molt utilitzat als paissos del nort per que el centeno es un cereal que resiteix més als climes freds. Aquest pa es va utilitzar a l'edad mitjana perque aquest pa és molt paregut al “pan de trigo” , ja que conté també molt gluten. El pa de centeno integral es fica ranci amb molta facilitat.


Pan de cebada: Tipus de pa que es va utilitzar en l'antigitat , fins que els romans el van reemplazar per el “pan de trigo”. Als paissos Occidentals la cebada no contenía gluten, s'utilitzava per alimentar les vaques, producció de cerveza... Moltes veegades es dica cebada a la pasta del pa de blat per incrementar l'acció de llevadura.


Pan de alforfón: També es diu blat negre. Les semilles s'utilitzen com si fosin semilles de cereals. És pot cuinar o triturar per obtindre la farina. La farina formada per aquestes semilles s'utilitza en paissos de l'Est, especiament en Rusia y Japó per l'elaboració del pa. Aquest pa no conté gluten.


Pan de espelta: La espelta es un blat primitiu. La seva farina no s'utilitza molt per la dificultat que presenta en separar la semilla de les capes protectores.


Pan de quinoa: Son semilles d'una planta andina. Aquestes semilles tenen proteïnes, potasi, i ferro, es pot triturar per obtindre farina que es pot añadir al blat per obtindre el pa.


Pan de arroz: La farina d'arroz refinat s'utilitza com substitut de farina de altres cereals amb gluten, per realitzar pans especials per a les persones que no poden menjar gluten.


Pan de mijo: És realitza fundamentalment en mols paisson asiàtics en forma de pans aplastats, el seu us es mes popular als paissos occidentals.

2 comentaris:

  1. Mikaela, no cites les teves fonts d'informació: d'on has tret aquesta informació? i la imatge de qui és? Per una altra banda, quina part del treball estàs fent? No justifiques la inforamció que aportes. Revisa totes les entrades que continguin aquests errors.

    ResponElimina
  2. Revisa també les faltes ortogràfiques.

    ResponElimina