Camp de blat

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Pintura contemporània:Joan Hernández Pijuan.



(Camins, Joan Hernández Pijuan)

La pintura contemporània: la que conforma el segle XX i el segle XXI.

¨Joan Hernández Pijuan (Barcelona, 1931) és un pintor paisatgista. No en el sentit tradicional, per descomptat, perquè la seva pintura no és “fotogràfica” ni representativa. Els seus paisatges són sensacions de paisatge, com si hagués aconseguit sintetitzar l’ànima d’aquests espais conreats per l’home a través de petites indicacions que parlen d’un camí, d’una tanca, d’un arbre que destaca sobre la planura d’un camp sembrat¨

Pijuan, en una entrevista ens confessa que per a ell, pintar un camp de blat o qualsevol paisatge, li transmet diferents sensacions. Admet que hi va sovint al camp, diu que quan hi passa per damunt, es sent totalment submergit. Aquestes sensacions, les transmet a la pintura.
En aquest cas, un camp de blat segat diu que li transmet un sensació de sensualitat.

Joan Hernàndez Pijoan, mor el 28 de desembre a Barcelona l’any 2005. Més tard, la Generalitat de Catalunya va anunciar que tenia la intenció d’organitzar algun acte d’homenatge al pintor al llarg del 2006.

1 comentari:

  1. Marta, la informació que fiques en aquesta entrada no és del tot necessària (a part de que està totalment plagiada d'una pàgina web que ni tan sols cites). El que cal és que diguis per què has triat aquest pintor i aquest quadre, què té a veure amb el teu treball.

    ResponElimina