Camp de blat

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Usos en les diverses cultures


En Itàlia, el pa també es menja com aperitiu, representat en unes llargues làmines de pa dur, que sol acompanyar embotits. També apareix en diferents petits esmorzars com pugui ser el ploughman's lunch, un àpat fred anglès i a les tapes espanyoles. De vegades s'usa untat, com és el cas de les fondues a França, i a ingesta d'algunes sopes o salses. Altres variants tenen continguts oberts, com la pizza, que han tingut a la cuina italiana un origen en un pa pla denominat focaccia (pizza blanca). Altres exemples són el popular pa amb tomàquet català, el cachopo d'Astúries o l'strammer max a Alemanya.
Dins de la categoria de pans oberts en llesques hi ha els untats en el que s'escampa un aliment semi líquid sobre la superfície, com és el cas del paté. És molt freqüent trobar el pa als esmorxars en forma de llesques torrades al foc o en una torradora, a les quals s'afegeix melmelada i mantega fosa, en aquest cas en la majoria de cultures és freqüent, sobretot a Itàlia i Anglaterra.


1 comentari:

  1. Molt bé. L'únic que caldria, potser, és dir d'on has après aquesta informació que exposes.

    ResponElimina