Camp de blat

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Pintura egípcia.


(Tomba de Menna).

Egipte, la tècnica de la pintura egípcia, es basava en el fresc, es a dir, sobre les parets. S’utilitzava la llei de la frontalitat: els cossos estaven pintats, en perfil. Aquestes, i altres característiques, com els colors que utilitzaven, fan que sigui una de les pintures, més belles i originals.

En general, la pintura egípcia es feia servir per pintar papirs, tombes de faraons, o parets de temples. La pintura egípcia, no té preocupació per l'art o la tècnica. És tracta d'una escriptura, un conjunt de missatges destinats a aconseguir el favor dels déus fent representacions mitològiques, la vida d'ultratomba, la salvació eterna, etc. També es basaven en escenes de les activitats quotidianes com la caça, la agricultura... destacant el blat, que és el que ens interessa, a part de les importants celebracions de banquets.

Gràcies a les pintures, podem extreure’n molta informació sobre el lloc, l’època i d’ altres. Concretament amb el blat, podem veure que, a l’ hora de conrear i fer les tasques agrícoles anaven acompanyats d’animals que els feien servir per a transportar, també es veu que les eines agrícoles empleades eren, la falç, l’arada i eines fetes de fusta.

Un de les pintures més importants, relacionades amb el blat són: la recollida de la collita en la tomba de Menna i el transport de la collita en la tomba de Menena.

1 comentari:

  1. Em podeu dir sis plau:
    Ón s'ha trobat la pintura del principi?

    Graciés

    ResponElimina