Camp de blat

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

Origens i Evolució


El Blat va sorgir a l'antiga Mesopotàmia els anys 7000-6000 a.C, les més antigues evidències arqueològiques del cultiu del blat vénen de Síria, Jordània, Turquia i Iraq- En ser cultivat per iniciativa dels éssers humans, va produir més cultiu que en estat salvatge i aquest fet va esdevenir una revolució agrícola anomenada Creixement fèrtil. simultàniament es va desenvolupar la domesticació del bestiam, la quan cosa va permetre la formació de comunitats humanes més complexes.

Més endavant la llavor del blat va ser introduïda a la civilització de l'antic Egipte, iniciant-se això el nou cultiu a vall del riu Nil. Des d'aquesta zona es va estendre a les civilitzacions grega i romana. El nom "cereal", sorgeix de la deessa grega del pa i de l'agricultura, anomenada Demèter i per derivació llatina es va transformar en Ceres i d'aquí sorgeix la paraula.

Els molins i l'obtenció de la farina de blat per a la fabricació del pa, van sorgir molt més tard, a l'època clàssica de Grècia i Roma. El blat tenia, docs, el caràcter de recurs estratègic, com al segle XX, el petroli i al segle XXI, el gas natural.

1 comentari:

  1. Aquesta entrada seria perfecta si expliquéssis què representa la imatge que has triat i si diguéssis, com passa amb altres entrades, d'on aprens la informació.

    ResponElimina