Hi ha molts tipus de cereals, que es cultiven en tot el món. Ja que parlem del blat, explicaré els diferents blats que existeixen, amb les seves característiques i en quina part del món es cultiven.
El blat dur: és el més antic, amb espigues grosses. Pel seu alt contingut en gluten, és empleat per a la sèmola i pasta de sopa i també per barrejar-ho amb farina panificable. Es conrea des de la Península Ibèrica i Algèria fins a l'URSS i l'Índia en regions de clima sec.
El blat polònic: és conreat en la Península Ibèrica i en gran part de la regió mediterrània fins a Turkestan i Abissínia. Té les espigues voltades per llargues bràctees escarioses, les espigues són aplanades i amb tiges massisses, creix força però és de poc rendiment.
El blat bojal: és conreat a l'Europa meridional, a Abissínia i a Gran Bretanya. Presenta grans espigues, sovint ramificades, malgrat la qual cosa és poc productiu.
El blat comú: és el que produeix les farines panificades, és a dir, les farines amb les quals es fa el pa. Presenta un gran nombre de varietats, espigues blanques o roges, dures o toves. Dins del mateix grup hi ha també el blat esfercoc, conreat al centre i al nord de l'Índia, i el blat compacte, baix, d'espiga curta i densa amb les espigues petites. Es conrea al sud-oest d'Àsia, al sud d'Europa i als EUA. Produeix una farina pobra en proteïnes emprada en pastisseria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada