Camp de blat

DOSSIER

dilluns, 14 de març del 2011

L'ofici de pastisser.


L’ofici de pastisser, no és una feina nova, ja fa molts segles que existeix, ja que sempre hem necessitat dolços, per acabar els grans banquets, per esmorzar, o simplement perquè ens venen de gust. Sabem que la pastissera catalana es una és una de les més antigues d’Europa, En els receptaris medievals apareixent, menjars que encara trobem ara: el menjar blanc, la crema, els flaons i flaones, les crestes o pastissets, les coques i cócs, les ‘tortes’ i tortades i els torrons.

Aquesta feina sorgeix de l’ofici de forner, aquests es dedicaven a fer pa , i altres especialitats com pastissos, galetes.... Després, es van convertir en dos tipus de feines. Hi treballen tots els dies de l’any, destacant festius que és quan tenen més feina, ja que per exemple al Nadal preparar tortells de reis, torrons, per pasqua les mones....
Esta claríssim, que la feina té a veure amb el blat, ja que l’element essencial es la farina, tan com el sucre o d’altres.
No és una feina fàcil, ja que a la gran majoria, els toca treballar de nit per a que al bon matí, estigui tot a punt per vendre.

1 comentari:

  1. Caldria que especifiquessis en quina part del projecte estàs treballant. També falten les fonts d'informació: no dius d'on has extret la informació ni la imatge.

    ResponElimina